El 70,8% dels espanyols creu que el Govern central i el Govern català han de seure a dialogar sense condicions, segons el baròmetre especial sobre Catalunya difós ahir per La Sexta Noticias.

El sondeig revela que a Catalu-nya són més nombrosos els enquestats que advoquen pel diàleg (77,2%), mentre que el 20,1% opina el contrari.

Després del trasllat d'empreses de Catalunya, prop del 85% dels enquestats creu que la situació econòmica a Catalunya pot afectar l'espanyola i només el 12,3% creu que no. Segons La Sexta, l'opinió és molt similar a Catalu-nya, on el 79,9% pensa que sí que afecta, pel 16,3% que opina el contrari.

Respecte a la intenció de vot, el PP perd suports, 2 dècimes en l'últim mes, tot i que continua sent la força més votada amb el 30%. El segueix el PSOE, que obté el 24,9% dels sufragis, seguit d'Units Podem, que perd 0,5 punts en un mes i té el 19,5%, i Ciutadans, que arriba al 14,6%.

D'altra banda, segons un sondeig d'El Periódico, el bloc independentista obtindria la majoria absoluta al Parlament, amb entre 70 i 73 escons, tot i que el percentatge en vots no arribaria al 50% i quedraia en el 47,9% si se celebressin ara eleccions catalanes.