Carles Puigdemont ha viatjat a Brussel·les des de Marsella (França) acompanyat de cinc consellers del seu govern, segons ha pogut saber Efe.

Puigdemont i els membres del seu executiu s'han dirigit en cotxe des de Catalunya a Marsella i, un cop en aquesta ciutat del sud de França, han agafat un vol amb destinació a Brussel·les.

Els cinc consellers que han viatjat amb Puigdemont a Brussel·les són els que ocupaven les carteres de Governació, Meritxell Borràs; Salut, Antoni Comín; Interior, Joaquim Forn; Treball i Afers Socials, Dolors Bassa: i Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret.

Dos d'ells pertanyen al PDeCAT -Borràs i Forn-, mentre que els altres tres -Comín, Bassa i Serret- són d'ERC.

Encara que cap font ha confirmat que la intenció de Puigdemont i els membres del Govern sigui sol·licitar asil polític a Bèlgica, el cantautor i diputat de Junts pel Sí (JxSí), Lluís Llach, ha donat per fet que s'exiliaran.

L'última compareixença davant els mitjans de Puigdemont es va produir dissabte quan, en un missatge gravat a les escales de la delegació del Govern a Girona, va apel·lar a una "oposició democràtica" a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

A la mateixa hora que s'emetia aquesta declaració gravada, Puigdemont dinava en un restaurant de la localitat catalana de Girona, segons les imatges mostrades por La Sexta TV.

Fonts de l'Executiu han confirmat la presència de Puigdemont a Brussel·les, encara que no han explicat quin és l'objectiu d'aquest viatge.

No obstant això, el secretari d'Estat belga de Migració i Asil, Theo Francken, del partit independentista flamenc N-VA, va suggerir en el seu compte de Twitter que Puigdemont pot sol·licitar "asil polític" a Bèlgica, encara que el primer ministre belga, Charles Michel, es va desmarcar poc després de la proposta: "Demano a Theo Francken que no tiri llenya al foc".

El viatge de Puigdemont a Brussel·les s'ha confirmat amb prou feines una hora després que el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, anunciés la presentació d'una querella davant l'Audiència Nacional per rebel·lió, sedició i malversació contra ell i la resta del Govern, així com una altra querella davant el Tribunal Suprem contra la Mesa del Parlament.