El Govern ha acordat avui suprimir tres organismes de la Generalitat que havien assessorat Carles Puigdemont en el procés sobiranista i ha anunciat el cessament dels delegats territorials de l'executiu català, entre ells el de la Catalunya Cental, Laura Vilagrà. Així com també el director de l'Institut d'Estudis de l'Autogovern, Carles Viver Pi-Sunyer.

La delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, ho ha anunciat de la següent manera a Twitter.

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, ha estat l'encarregat d'explicar des de Barcelona els acords adoptats pel Consell de Ministres, relacionats amb la convocatòria de les eleccions autonòmiques del 21 de desembre.

En concret, el Consell de Ministres ha aprovat un Reial Decret pel qual es disposa, en virtut de les mesures en aplicació de l'article 155 de la Constitució, relacionades amb l'"organització de la Generalitat de Catalunya" i el "cessament de diferents alts càrrecs" de l'administració catalana.

En primer lloc, s'ha acordat la "supressió" de la Secretaria per al desenvolupament de l'autogovern, l'Oficina per a la millora de les institucions d'autogovern i la Comissió Interdepartamental per al desenvolupament de l'autogovern.

A més, s'ha acordat el cessament del secretari general del Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Lluís Juncà, nomenat la setmana passada pel Govern, i dels delegats territorials de la Generalitat a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Terres de l'Ebre, Catalunya Central i Alt Pirineu i Aran.

També ha estat destituït el director de l'Institut d'Estudis de l'Autogovern, Carles Viver Pi-Sunyer, que va ser magistrat del Tribunal Constitucional i va presidir, ja en època de govern d'Artur Mas, el Consell Nacional per a la Transició Nacional.