Carles Puigdemont ha comparegut aquest migdia al Press Club de Brussel·les envoltat d'una gran expectació mediàtica. Durant el seu parlament, Puigdemont ha exposat els motius del seu judici a la capital europea i ha donat algunes pistes sobre quins poden ser els seus moviments de futur.

A continuació et reproduïm algunes de les frases més destacades de la seva intervenció:

- ´Hem vingut aquí perquè hem volgut prioritzar la prudència, la seguretat i la moderació. No volem posar ningú en risc´.

- 'El PP i el PSOE tenen un problema gegant a Catalunya que no volen assumir'.

- ´Volem garantir que no hi hagi violència a Catalunya. Si l´estat espanyol la vol fer servir serà la seva decisió, però no ens hi podran arrossegar´.

- ´La querella [de Maza] confirma fil per randa la violència de l´estat espanyol i persegueix una idea política, persegueix persones en comptes de delictes´.

-´Part del Govern i jo hem vingut a Brussel·les per denunciat la situació que vivim i fer evident davant del món el gran dèficit democràtic de l´estat espanyol´.

- ´Els consellers Junqueras i Romeva s'han quedat a Catalunya per continuar treballant. Ningú no ha abandonat les seves responsabilitats de govern. No fugim de la justícia ni de la querella i hi volem fer front de manera política, no jurídica'.

- ´Entomem les eleccions [del 21 de desembre] com un repte democràtic. No ens fan por. Votant és com es resolen els problemes´.

- ´Nosaltres respectarem el resultat que surti de les urnes. L´estat espanyol farà el mateix? Volem un compromís clar que serà així´.

- Demanem una reacció a la comunitat internacional i a Europa. Les bases de la causa catalana són les mateixes sobre les quals se sustenta la idea d´Europa. Permetre que l´estat espanyol segueixi endavant amb les seves polítiques repressives vol dir posar fi als ideals europeus.´

-´Als catalans els vull demanar paciència. Ens queda per endavant un camí llarg i ens farà falta unitat'.

-´No estic aquí per demanar asil polític. Aquesta no és una qüestió belga, sinó que he vingut a Brussel·les per la seva condició de capital europea.

-´Quan tornarem? Dependrà de les circumstàncies. Si sabéssim que a la tornada ens espera un judici amb garanties, tornaríem immediatament'.