Un home de 93 anys ha mort i una altre persona ha quedat ferida greu per cremades importants en un incendi que ha afectat aquest dimecres al matí un bloc de pisos a prop de la Ronda General Mitre de Barcelona, al barri del Putxet (districte de Sarrià-Sant Gervasi), segons han indicat l'Ajuntament de la capital catalana. 18 persones més han patit lesions de caràcter lleu -12 de les quals traslladades a diferents centres hospitalaris- i 6 han estat ateses in situ.

El foc s'ha originat poc abans de les deu del matí en un 6è pis d'un edifici situat al carrer Saragossa, número 132, a tocar de la Ronda General Mitre. Les flames s'han estès a altres plantes i han afectat tres pisos. La resta d'habitatges, per manca de subministres i a falta de la inspecció definitiva que aclareixi si l'edifici té danys estructurals, han quedat desallotjats.

15 dotacions de Bombers, 14 del Sistema d'Emergències Mèdiques i diversos efectius de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra han treballat al lloc.

L'Ajuntament de Barcelona ha activat el Servei d'Emergències i Urgències Socials per tal d'atendre les persones afectades. 22 persones de 6 nuclis familiars han acceptat l'allotjament alternatiu ofert pel consistori.

El regidor del Districte de Sarrià-Sant Gervasi, Daniel Mòdol s'ha desplaçat al lloc dels fets per seguir les tasques d'extinció i d'atenció dels afectats.