El líder de Podem, Albano Dante Fachin, ha cridat avui a articular una resposta unitària "des de la pluralitat" per fer "tremolar" l'Estat, després que la jutgessa de l'Audiència Nacional hagi ordenat l'entrada a la presó de vuit exconsellers i la detenció de la resta i de l'expresident Carles Puigdemont.

"El dia 1 i el dia 3 d'octubre la societat catalana va donar una lliçó de com treballar conjuntament des de la més absoluta pluralitat en contra de la imposició i l'antidemocràcia de l'Estat espanyol. Ara toca que les organitzacions polítiques estiguem a l'altura", ha assenyalat en declaracions als mitjans.

Ha estat durant la concentració convocada avui a les 19 hores davant del Parlament per reclamar "l'alliberament dels presos polítics", en referència a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart (ANC i Òmnium), que ha reunit milers de persones al crit d'"és Puigdemont el nostre president" i "on està Europa?", entre d'altres.

Albano Dante Fachin ha apuntat que, més enllà de l'acció dels partits polítics, també caldrà mantenir contacte amb sindicats i entitats, i s'ha mostrat predisposat a "escoltar" una proposta de vaga general.