Un episodi de pluges intenses afectarà Catalunya aquest dissabte, especialment al matí i migdia. S'esperen unes tempestes que poden deixar 20l/m2 en 30 minuts a qualsevol punt del país per la qual cosa Protecció civil ha activat l´Alerta del Pla especial d´emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT. Es preveu que els aiguats es puguin mantenir fins diumenge i podrien anar acompanyades de fort vent.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, la tempesta afectarà especialment el litoral i prelitoral de Barcelona i de Girona al migdia quan es podrien assolir valors superiors. A més, les precipitacions podran anar acompanyades de fort vent. En tot l'episodi es poden acumular quantitats significatives de pluja.

Està previst que l´episodi comenci al matí amb les pluges entrant per les Terres de l'Ebre. De cara a migdia és quan l'episodi serà més intens afectant tot Catalunya, especialment les comarques del litoral i prelitoral barceloní i gironí, on s´espera que es produeixin les incidències més importants. Podran afectar zones urbanes i també rius i rieres al litoral que poden créixer de forma sobtada.

A partir del vespre i fins el matí de diumenge està previst que es redueixi la intensitat de pluja i afecti només a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona.