La Policia Nacional investiga el vídeo en el qual tres agents d'aquest cos es mofen d'Oriol Junqueras i de la resta de consellers cessats mentre feien guàrdia a les portes de l'Audiència Nacional, a l'espera del trasllat a presó.

La Policia Nacional ha assenyalat en el seu compte de Twitter que ha obert aquesta informació reservada. La decisió s'ha adoptat hores després que els mitjans de comunicació difonguessin un vídeo en el qual es veu i sent a diversos agents uniformats fer comentaris sobre la rebuda a la presó de Junqueras i la resta d'exconsellers.

En el vídeo, publicat per diferents mitjans, s'escolta a tres policies parlar sobre la sortida dels furgons i els seus riures quan un d'ells fa una broma sobre la possibilitat que el furgó s'"encasti" contra un cotxe aparcat en sortir de l'Audiència.

També especulen amb els problemes amb els quals es pot trobar l'exvicepresident a la presó en contacte amb altres interns: "A l'osset ja veuràs com el posaran". "Està arribant un osset a la presó", respon un altre. També s'escolta als policies comentar entre riures "fins que el posin de quatre grapes" i "li arreglin l'ull".