El servei de missatgeria instantània WhatsApp va caure a escala mundial a primera hora de divendes al matí i es va recuperar al voltant d'una hora després, probablement a causa d'errors del sistema «a nivell tècnic» , segons experts consultats.

Aquesta «caiguda» de Whatsapp, segons la web DownDetector, «es podria associar a problemes tècnics més que a un atac de servei». Segons l'expert en seguretat informàtica i Hacking Ètic, Deepak Daswani, ja que, «a penes han existit problemes amb atacs 'hacktivistes' en aquesta plataforma».

En l'aplicació, els missatges enviats apareixien amb el símbol del rellotge i no eren rebuts pels usuaris, però cap a les 10.00 (hora espanyola) del matí el símbol va desaparèixer dels missatges, aparentment estaven enviats, però seguien sense ser rebuts pels usuaris. A un quarts d'onze del matí, el servei ha recuperat l'activitat i els missatges han començat a arribar als usuaris.

Segons un estudi de l'empresa de tecnologia Adglo, especialitzada en el sector, només a Espanya, el 86% dels internautes espanyols de 16 a 65 anys utilitzen aquestes plataformes de missatgeria.