Almenys 27 persones van morir ahir i 24 van resultar ferides durant un tiroteig en una església de Texas (EUA) protagonitzat per una persona que també va morir en l'atac, i que ha deixat desenes de ferits, segons van informar autoritats locals.

L'incident va passar en una església baptista a Sutherland Springs, a 45 quilòmetres al sud-est de San Antonio (Texas), on les autoritats van desplegar un fort dispositiu policial, que va incloure la presència d'agents de l'FBI.

El comissionat del comtat, Wilson Albert Gamez, va indicar a la cadena de televisió MSNBC que la xifra de morts ascendia a 27 persones i que hi havia almenys 24 ferits.

La policia local va informar, per la seva banda, que l'autor dels trets havia mort, segons el canal local KSAT12, que no va precisar les causes d'aquest defunció. Per la seva banda, un policia va indicar a Fox News que ja no hi ha una «amenaça activa» al temple, on a l'hora dels fets se celebrava una missa.

Un testimoni va dir a KSAT12 que cap a les 11.30 hora local (17.30 GMT) un home armat va entrar a l'església i va obrir foc contra els que es trobaven al temple.

Un altre testimoni, un caixer en una gasolinera propera al temple baptista, va assenyalar a la cadena CNN que havia sentit uns 20 trets «en ràpida successió mentre tenia lloc un servei religiós».

Poc després, el governador de Texas, Greg Abbott, va escriure un missatge al seu compte de Twitter condemnant l'atac. «Les nostres pregàries són per tots els que han estat perjudicats per aquest acte malvat. El nostre agraïment a les autoritats per la seva resposta», va manifestar el governador.

Trump hi veu 'un problema de salut mental'

Per la seva banda, el president dels EUA, Donald Trump, ha assegurat que "la salut mental és el problema" en relació al tiroteig a l'església baptista a Texas. "És una mica aviat, però està clar que ens trobem davant d'un problema de salut mental d'alt nivell. Tenim molts problemes de salut mental al nostre país. És una cosa que cal abordar de manera seriosa", ha dit Trump des de Tòquio.

"Ha sigun atac esgarrifós en una església d'una zona preciosa; que trist, qui podria pensar que alguna cosa així podria passar", ha afegit el líder de la Casa Blanca, que es troba de gira al Japó.

A l'inici de la compareixença davant la premsa amb el primer ministre japonès, Shinzo Abe, Trump ha fet referència al tiroteig, ha enviat el seu condol als familiars de les víctimes i ha dit que els EUA "sempre són més forts quan estem units".

Tot i que les autoritats no van revelar el nom de l'atacant, diversos mitjans nord-americans l'han identificat com Devin Kelley, un home blanc de 26 anys que va morir després d'una breu persecució després provocar el dol en aquesta població de menys de 500 habitants.