El consum d'energia elèctrica ha augmentat al voltant d'un 5 % a Catalunya fins al migdia d'avui en comparació a la jornada d'ahir, dimarts, malgrat la vaga general, segons fonts del sector consultades per l'agència EFE.

La comparació amb la jornada d'ahir és pertinent perquè són dos dies laborals amb temperatures similars.

Segons dades del Ministeri d'Energia, el consum acumulat a Catalunya des de la passada mitjanit fins a aquest migdia superava en un 3,4% al previst per avui.

Per contra, en el conjunt d'Espanya, la demanda està avui un 0,6% per sota de l'esperat.

A diferència del que està passant avui, durant l'anterior vaga convocada a Catalunya, que va tenir lloc el passat 3 d'octubre, la demanda d'energia elèctrica en aquella comunitat es va quedar un 8,3 % per sota del previst.

En la vaga general que es va convocar a tot Espanya el 14 de novembre del 2012, el consum a Catalunya va ser un 19 % inferior a l'esperat.

El consum fins a aquest migdia se situa un 13,7% per damunt del registrat el 3 d'octubre, encara que cal tenir en compte que en l'evolució de la demanda influeixen altres factors, com la temperatura. En concret, la demanda va ser en aquella ocasió de 57,6 gigawatts hora, davant els 65,5 gigawatts hora d'avui.

A la llum d'aquestes dades, el Ministeri d'Energia ha conclòs que la vaga a Catalunya no està tenint cap repercussió en el consum d'electricitat.

Segons Energia, no s'ha registrat cap incidència ressenyable a les instal·lacions elèctriques