L'exambaixador d'Espanya a Paraguai i Haití va arribar ahir al Departament d'Exteriors de la Generalitat, que fins ara havia liderat Raül Romeva, a la presó d'Estremera des de la setmana passada. Juan Fernández Trigo va entrar ahir dimarts a les dependències del departament acompanyat per funcionaris de l'administració espanyola.

Segons va informar Nació Digital, una de les primeres conseqüències ha estat que ha començat a imposar noves normes malgrat les reticències de molts funcionaris. Una d'elles és que peticions internes es facin en castellà, tot i que els treballadors diuen que ho va fer de forma molt amable. D'aquesta manera, indiquen, és molt més fàcil per als funcionaris supervisar els informes i les actuacions des de Madrid.

Nascut a Terrassa, Fernández Trigo va començar la carrera diplomàtica el 1986 i ha treballat en països com Cuba, Uruguai, Marroc i Vietnam. També ha ocupat diversos càrrecs de representació de l'administració espanyola, com el de conseller en la representació permanent d'Espanya davant les Nacions Unides a Nova York.

Fernández Trigo té vincles amb Manresa, ja que la seva família hi va anar a residir el 1971. Amb tot, l'ambaixador, que de petit també va residir a Moià, ha mantingut molt poca relació amb la ciutat