La vaga general convocada per la Intersindical-CSC a Catalunya va tenir poca repercussió en tots els sectors d'activitat, excepte en l'educació.

L'aturada, convocada en solitari per aquest sindicat minoritari, és el segon que viu Catalunya en poc més d'un mes i va tenir un seguiment «mínim i residual en la pràctica totalitat de sectors econòmics», segons el Govern central.

La patronal Foment del Treball, que va intentar que la justícia declarés la vaga il·legal, perquè entenia que la seva motivació era política i no econòmica ni laboral, va assegurar que la jornada havia tingut un seguiment «imperceptible» a Catalunya, mentre que Pimec el va situar en poc més del 4,3% entre les pimes.

Les grans empreses de Catalunya, com Seat -amb planta a Martorell- o Nissan van operar sense problemes i la majoria de botigues, cafeteries i altres comerços de Barcelona van obrir les seves portes amb normalitat.

La vaga, que va tenir el seu seguiment més important en l'educació, especialment a la universitat, no va alterar la normalitat d'ambulatoris i hospitals, com tampoc el funcionament de l'aeroport del Prat ni del port de Barcelona, entre altres infraestructures.

Aquesta vaga general va ser convocada pel sindicat Intersindical-CSC, al qual van donar suport altres centrals com USTEC, majoritària entre els docents, i associacions independentistes com Òmnium Cultural i ANC.

Els dos sindicats majoritaris, CCOO i UGT, es van desmarcar d'aquesta convocatòria.

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va afirmar que el seguiment de la «mal anomenada» vaga va ser «mínim» i «pràcticament inexistent» i va reconèixer que el dany generat és «màxim».

De fet, el consum d'energia elèctrica havia augmentat al voltant del 3% a Catalunya fins a les cinc de la tarda d'ahir respecte al mateix període de dimarts. La comparació, segons el ministeri, és pertinent perquè són dos dies laborals amb temperatures similars. A diferència d'ahir, en l'aturada de país del 3 d'octubre passat la demanda d'energia elèctrica es va situar en el 8,3% per sota del previst.