La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha sortit aquest divendres al migdia de la presó d'Alcalá-Meco després de dipositar la fiança de 150.000 euros al Tribunal Suprem, tal i com ha mostrat l'ANC amb un tuit amb una fotografia del xec amb el que han efectuat el pagament.

Carme Forcadell ha volgut dirigir-se als ciutadans a través de Twitter poc després d´abandonar la presó d´Alcalá Meco, on ha passat la nit després que així ho decretés el Tribunal Suprem. "Tornem a casa. Amb la consciència tranquil·la d'haver actuat correctament: garantir la llibertat d'expressió al Parlament, seu de la sobirania nacional", ha piulat.

A més, en un altre missatge agraïa "l´estima i solidaritat" rebudes i assegurava que això fa els catalans "més forts, més lliures i més dignes". Per últim, també ha tingut paraules per als consellers destituïts que encara són a la presó i els presidents de l´ANC i Òmnium. "Als qui encara esteu privats de llibertat: No us oblidem, us volem lliures, us volem a casa, us volem amb les vostres famílies. Estem amb vosaltres", ha escrit la presidenta del Parlament.

L'advocat de Forcadell arriba a Alcalá-Meco per pagar la fiança

L'advocat de Forcadell arriba a Alcalá-Meco per pagar la fiança

Els tràmits

Van den Eynde ha iniciat aquest divendres al Tribunal Suprem els tràmits per ingressar la fiança de 150.000 euros que el jutge Pablo Llarena li va imposar dijous per eludir la presó. A primera hora del matí l'advocat s´ha personat al Suprem per conèixer el número de compte on cal fer l´ingrés dels diners, que segons va confirmar l´Assemblea Nacional Catalana (ANC) sortiran de la caixa de solidaritat de l´entitat. Un cop dipositada la fiança, el Suprem haurà de donar ordre de sortida de la presó presidenta del Parlament al jutjat del què depèn el centre penitenciari, el d´Alcalá de Henares, i aquest traslladar-ho a Institucions Penitenciàries perquè autoritzi la presó a fer efectiu l´alliberament.

Forcadell ha dormit a la mateixa presó on, des del passat 2 de novembre, també estan recloses les conselleres destituïdes Dolors Bassa i Meritxell Borràs.

El jutge Llarena va deixar en llibertat els membres de la Mesa Lluís Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet i l´exvicepresident Lluís Maria Corominas, als que ha donat set dies per ingressar una fiança de 25.000 euros cadascun. En aquests casos, l´ANC també ha confirmat que els diners sortiran de la mateixa caixa de solidaritat. En el cas de Joan Josep Nuet, el jutge el va deixar en llibertat sense cap mesura cautelar.

Un cop abonin les fiances, tots ells (excepte Nuet) tindran la prohibició d´abandonar el territori espanyol, hauran d´entregar el passaport (tenen de límit fins aquest divendres a les 14h) i hauran de personar-se davant del jutge periòdicament per signar.