Directius de firmes adjudicatàries de l'Ajuntament de València en l'etapa del PP van comparèixer com a testimonis davant del jutge que investiga el suposat finançament il·legal d'aquest partit, i no van poder justificar pagaments que la Guàrdia Civil sosté que van fer de forma encoberta al partit.

Segons fonts jurídiques, els testimonis han traslladat la responsabilitat als seus superiors o predecessors en el càrrec -contradient expressament declaracions d'altres testimonis en alguns casos- o bé han al·legat no recordar res. Es tracta de representants legals de les firmes Secopsa, Fovasa, Lubasa i Societat d'Agricultors de la Vega (SAV), unes declaracions que es van sumar a les del 27 d'octubre passat sobre aquest mateix assumpte i que han mantingut el mateix fil argumental, és a dir, que no han aclarit els pagaments que consten en el sumari del cas Imelsa i que se sospita que es van realitzar de forma irregular al PP.

Aquest fet, segons el parer dels investigadors, reforça la idea que va defensar la Guàrdia Civil en els seus informes sobre l'absència de cap relació comercial que justifiquessin les aportacions econòmiques per part de les empreses a Laterne, l'empresa que va organitzar les campanyes electorals del PP que va encapçalar Rita Barberá el 2007.

Cap dels empresaris interrogats ahir va explicar en què van consistir aquestes operacions, però la seva possible responsabilitat penal està extingida per prescripció, van apuntar les mateixes fonts.