Xavier Domènech, Elisenda Alamany i la dirigent de Podem Jéssica Albiach lideren la llista dels comuns i la formació morada per al 21-D, amb Marta Ribas en el número 4 i l'exsecretari tercer de la Mesa del Parlament Joan Josep Nuet en el cinquè lloc.

Així ho van aprovar ahir les bases de Catalunya en Comú en assemblea, en la qual abans van avalar que la formació es presenti a les eleccions i posteriorment van votar fer-ho en coalició amb Podem, sota la fórmula Catalunya en Comú-Podem (CatComú-Podem).

Les llista per Barcelona la liderarà, així, el portaveu d'En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech, seguit de la portaveu de Catalunya en Comú, Elisenda Alamany, i, en el número tres, Jéssica Albiach, nomenada aquesta setmana com una de les 19 persones que integren la gestora de Podem que ha assumit el comandament del partit després de la dimissió d'Albano Dante Fachin.

Albiach, que fa uns mesos en la pugna interna a Podemos es va situar al costat d'Íñigo Errejón, era un dels perfils de Podem amb millors relacions amb els comuns.

De fet, quan la direcció de Podem, que fins dilluns passat liderava Fachin, va decidir desmarcar-se de la confluència de Catalunya en Comú, fundada l'abril amb la participació de la Barcelona en Comú d'Ada Colau, ICV i EUIA, Albiach va desatendre la consigna i es va incorporar als òrgans directius dels comuns.

La dimissió de Fachin i la consulta interna a Podem, en la qual les bases del partit van avalar una coalició electoral amb Catalunya en Comú, han permès que els dos espais concorrin junts a les eleccions del 21-D.

La candidatura reflecteix els equilibris entre les forces de la coalició: Domènech i Alamany són perfils pròxims a Colau, Albiach ho és de Podem, Ribas pertany a ICV i ja ha estat diputada al Parlament en aquesta última legislatura, com Nuet, coordinador general d'EUIA.

Els primers llocs de la llista per Barcelona els completen la membre de l'executiva de Barcelona en Comú Susanna Segovia, el coordinador de Relacions Institucionals de Catalunya en Comú, David Cid, i el membre de Podem Lucas Ferro.

«Promeses falses»

Per la seva part, l'alcaldessa de Barcelona i membre de Catalunya en Comú, Ada Colau, va demanar al Govern destituït que «doni la cara» per haver fet «promeses falses» i haver «enganyat la seva pròpia gent», i va carregar també contra el PSC, que «no fa honor ni a la seva militància, ni als seus valors ni a la seva trajectòria».