Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir el conductor del camió que aquest dissabte va xocar i va atropellar mortalment un menor d'edat que anava en bicicleta per la TV-3421 a Roquetes (Baix Ebre).

L'arrestat, un home de 50 anys i nacionalitat espanyola, va donar positiu en el control de drogues, però en el resultat del control d'alcoholèmia que se li va fer abans va resultar negatiu. L'home ha ser detingut per un presumpte delicte d'homicidi imprudent i va passar a disposició judicial poques hores després.

L'avís del sinistre va donar-se a les 13.43 hores i ha passat al punt quilomètric 25 de la TV-3421. Fins al lloc dels fets van desplaçat-se quatre dotacions dels Mossos d'Esquadra, tres dels Bombers de la Generalitat, i una ambulància i un helicòpter del Servei d'Emergències Mèdiques. A causa d'aquest sinistre, la carretera va quedar tallada en els dos sentits de la marxa.

El noi atropellat, que va morir en l'accident, tenia 15 anys. Quan van arribar al lloc dels fets, els serveis d'emergències no van poder fer-hi res per salvar el jove.

En l'última dècada han mort més de 550 ciclistes en vies interurbanes a Espanya. Segons les últimes dades de la DGT, entre el 2010 i el 2015 s'ha doblat tant la xifra de bicicletes implicades en un accident com de ferits entre els ciclistes.