Almenys dues persones van morir ahir a la ciutat iraniana de Ghasre Shirin, fronterera amb l'Iraq, a causa del terratrèmol de 7,2 graus en l'escala de Richter que va sacsejar el país veí.

El governador de Ghasr Shirin, Faramarz Akbari, citat per l'agència oficial IRNA, va explicar que a més de les dues víctimes mortals hi ha «un gran nombre de ferits».

De moment no es poden quantificar els danys a causa del fet que tant les comunicacions telefòniques com el sistema elèctric de la zona van quedar greument afectats, va assenyalar Akbari.

El sisme va produir-se a les 18.18 GMT a prop de la ciutat de Halabya, a la regió fronterera entre l'Iraq i l'Iran, i a una profunditat de 33,9 quilòmetres, va informar ahir el Servei Geològic dels Estats Units (USGS).

El Centre Sismològic de la Universitat de Teheran va indicar que el terratrèmol a l'Iran va ser de 4,5 graus i a una profunditat de 8 quilòmetres a la província de Kermanshah, situada a uns 500 quilòmetres de la capital del país, Teheran.

L'Iran té una gran activitat sísmica, una de les més intenses del món. Els últims terratrèmols més greus van produir-se el desembre del 2003 i el juny del 1990, quan hi van perdre la vida 31.000 i 37.000 persones, respectivament. El gran terratrèmol del 2003, que va tenir lloc al sud-est del país, va destruir gairebé completament l'antiga ciutat de Bam, poblada des del segle III aC. El terratrèmol va ser tan mortífer perquè va tenir lloc a 2/4 de 6 de la matinada, quan la majoria de la població dormia.