El ministres de Recursos Hídrics de l'Iraq, Hassan al Yanabi, afirma que la situació a la presa de Darbandiján (nord-est), danyada pel terratrèmol d'anit amb epicentre a la frontera amb l'Iran , és "preocupant". La presa, situada al riu Diyala, té "danys visibles" però encara es desconeix l'abast dels mateixos, diu el ministre en un comunicat.

Poques hores després del terratrèmol, el director de la presa de Darbandiján, Rahman Jani, va advertir que s'havien detectat esquerdes a la superfície de la infraestructura i va demanar a la població que evacués la zona. Un equip d'enginyers i geòlegs del Ministeri s'ha dirigit a la presa per donar suport al personal que treballa en aquesta central hidroelèctrica i avaluar els danys.

La presa conté 1.500 milions de metres cúbics d'aigua i està al 55% de la seva capacitat, segons s'explica en el comunicat.

El ministre ha aconsellat a la població que viu riu sota la presa "prendre precaucions" i "allunyar-se" de la llera del Diyala.

El terratrèmol ha causat almenys 328 morts i gairebé 4.000 ferits a l'Iran i altres set morts i prop de 200 ferits a l'Iraq, segons les últimes dades oficials.