Quatre menors d'entre 15 i 16 anys van ser detinguts dissabte passat a Ponferrada (Lleó) per agredir «brutalment» un agent de la Policia Local que estava fora de servei, al qual van tirar a terra i van clavar cops de puny i puntades de peu, segons va informar ahir l'Ajuntament.

Els fets van tenir lloc la nit de dissabte passat, dia 11, quan un agent de la Policia Local, fora de servei, esperava la seva dona mentre aquesta acompanyava a casa altres familiars. En aquell moment, un grup de menors -al voltant d'una dotzena- van envoltar la dona i els seus familiars i van començar a insultar-los i a increpar l'agent, a qui van cridar pel seu nom, mentre els llançaven ous.

L'agent es va dirigir cap als joves per recriminar la seva actitud i aquests, emparats en el grup, el van agredir «brutalment» tirant-lo a terra i donant-li cops de puny i puntades de peu, tot això en presència de la seva dona, que es va veure impotent per aturar l'agressió. Diversos veïns de la zona van avisar al 112 i van aconseguir que els joves paressin l'agressió i se n'anessin del lloc.

L'agent va ser atès per una ambulància al lloc i traslladat posteriorment a l'Hospital del Bierzo a causa de les múltiples lesions.

Diverses patrulles de la mateixa Policial Local es van desplegar a la zona i van localitzar i van identificar deu joves, tots ells menors d'edat, com a participants en els fets, i quatre d'ells van ser detinguts com a presumptes autors de les agressions a l'agent de policia.