El president Carles Puigdemont i la secretaria general d'ERC, Marta Rovira, es reuneixen aquest dimarts a Brussel·les amb l'objectiu d'abordar la unitat d'acció de cara al 21-D malgrat que PDeCAT (sota la candidatura Junts per Catalunya) i els republicans es presentin amb llistes separades.

Segons han explicat fonts d'ERC a l'ACN, Rovira ha viatjat aquest matí a la capital belga i la trobada tindrà lloc avui mateix. Des de les files dels republicans destaquen que la reunió també respon al respecte institucional cap a la figura de Puigdemont, a qui consideren el president legítim de Catalunya malgrat haver estat cessat pel 155. I el principal objectiu de la reunió és, segons els republicans, abordar de quina manera es materialitza la unitat d'acció, com per exemple, els punts compartits en els programes electorals de les dues candidatures.

Es tracta de la primera reunió d'alt nivell entre Puigdemont i Rovira a Brussel·les, però el president n'ha mantingut diverses en els últims dies amb actors polítics. Aquest passat cap de setmana la cúpula del PDeCAT amb Artur Mas i Marta Pascal al capdavant s'hi van reunir per acabar de decidir amb quina fórmula presentar-se a les eleccions. I divendres passat, els membres de la CUP Anna Gabriel i Benet Salellas també van viatjar fins a Brussel·les.