Els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta setmana l'imam d'una mesquita de la ciutat de Barcelona acusat d'abusar sexualment d'un menor de 9 anys, que era un dels seus alumnes en les classes que imparteix sobre l'Alcorà. En el marc d'aquest cas, ara, els Mossos d'Esquadra investiguen si l'imam arrestat, de 30 anys d'edat, va abusar també d'altres nois que feien classes amb ell a la mesquita.

Segons va informar ahir el diari La Vanguardia i també van confirmar a Efe fonts policials, la detenció d'aquest imam es va produir dimarts passat, després que el menor va explicar al seu pare que el religiós havia abusat d'ell almenys en tres ocasions, l'última de les quals hauria tingut lloc dissabte de la setmana passada, en els banys de la mesquita Faizan i Attar, que es troba ubicada al car-rer d'en Serra de Barcelona i que és on s'impartien les classes.

El pare i un amic de la família es van dirigir a la mesquita per demanar explicacions a l'imam, que va reconèixer els fets, segons revela el diari, per la qual cosa el progenitor de la víctima va trucar als Mossos d'Esquadra, que van detenir el religiós.

El menor d'edat també va ser traslladat a un hospital per tal que el sotmetessin al preceptiu reconeixement mèdic.

De la seva banda, l'imam detingut seguia ahir a la comissaria de Nou de la Rambla de Barcelona dels Mossos d'Esquadra, on restava a l'espera de passar a disposició judicial.

Els Mossos d'Esquadra mantenen una investigació oberta per intentar descobrir si l'imam va abusar també d'altres alumnes de la mesquita, en la qual impartia cada tarda classes d'Alcorà a una dotzena de menors des que fa menys de sis mesos va arribar a aquest centre, que va obrir les seves portes ara fa tres anys.