La Guàrdia Civil i els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dissabte al peatge de la Jonquera (Alt Empordà) un jove que ha cridat 'Al·là és gran' diverses vegades. Els fets han passat a quarts de tres de la matinada quan diversos agents de la Guàrdia Civil han demanat a un conductor francès d'origen marroquí que s'aturés, quan anava a creuar la frontera. Ha estat aleshores quan l'home ha començat a cridar 'Al·là és gran' diverses vegades i s'ha atrinxerat a dins del vehicle.

Els agents han demanat a l'home que sortís del cotxe sense roba i amb les mans a la vista, però el sospitós no ha fet cas a les indicacions i s'ha posat la mà a la butxaca, fet que ha obligat els agents a disparar per poder-lo detenir. Com a conseqüència del tret l'home ha quedat ferit en una cama. Segons fonts de l'hospital Josep Trueta de Girona, l'home està en estat molt greu.

Primer pla del detingut a la Jonquera despullat i immobilitzat per la policia | Foto: ACN

Tot ha començat aquesta matinada quan un vehicle ha arribat al peatge de l'AP-7 de la Jonquera i la Guàrdia Civil l'ha aturat en un control. La persona que estava a l'interior del vehicle ha cridat 'Al·là és gran' i s'ha quedat amagada als peus del cotxe.

Deu minuts després, la policia li ha demana que surti amb les mans enlaire i sense roba. Llavors la persona ha sortir del vehicle i ha avançat cap als agents tot cridant 'Al·là és gran'. En un primer moment, agents dels Mossos i de la Guàrdia Civil han disparat trets a l'aire i acte seguit el noi s'ha posat la mà a la butxaca. En aquest moment és quan l'agent de la policia catalana ha decidit efectuar un tret a la cama i el jove ha caigut a terra.

Fonts de l'Hospital Josep Trueta de Girona, on es troba ingressat el detingut, asseguren que el seu estat és molt greu i que el pronòstic és reservat.