ERC guanyaria les eleccions del 21-D amb 37-38 escons mentre que Junts per Catalunya i PSC, tots dos a l'alça, protagonitzarien amb Ciutadans un triple empat en la segona posició (24-25), segons un sondeig publicat ahir al vespre a El Periódico, que indica que els independentistes mantindrien la majoria absoluta.

El sondeig del Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP), en canvi, apunta a una recuperació del PDeCAT després de mesos de descensos en les enquestes, ja que la candidatura Junts per Catalunya (JxCAT) encapçalada pel president català cessat, Carles Puigdemont, podria obtenir una segona posició molt disputada.

El sondeig atorga 24-25 diputats a JxCAT, els mateixos que a Ciutadans (que en va obtenir 25 el 2015) i un PSC a l'alça, que per primera vegada en molt temps té opcions de ser segona força després d'una legislatura amb 16 representants.

Amb una CUP a la baixa que passaria de 10 a 7-8 diputats, Catalunya en Comú obtindria entre 9 i 10 diputats, per sota dels 11 de Catalunya Sí Que És Pot el 2015, mentre que el PPC també baixaria dels 11 de l'anterior legislatura a 6-7.