Amsterdam va guanyar ahir la cursa per acollir la seu de l'Agència Europea de Medicaments (EMA) després del Brexit, en la tercera i última ronda de la votació, que es va fer finalment per sorteig.

L'elecció d'Amsterdam es va fer per sorteig en produir-se un empat tècnic entre la capital holandesa i Milà, que, no obstant això, havia aconseguit posicionar-se en primer lloc tant en la primera com en la segona votació. Barcelona va rebre 13 punts en la primera votació (en la qual els països podien concedir 3, 2 o 1 punt a les seves favorites), cosa que la va situar en cinquè lloc i la va deixar fora del procés, mentre que Milà va obtenir 25 punts i Copenhaguen i Amsterdam en van aconseguir 20 cadascuna.

En la segona ronda (cada país ja només podia concedir 1 punt a una candidata), Milà es va posicionat de nou en primer lloc amb 12 punts, davant dels 9 d'Amsterdam i els 5 de Copenhaguen. Atès que cap va rebre els 14 vots necessaris per ser la guanyadora, les dues millor posicionades van passar a la tercera ronda, en la qual Amsterdam i Milà van aconseguir 13 vots i van quedar empatades.

Això va obligar a elegir la guanyadora per sorteig, un desenllaç que va afavorir Amsterdam. La decisió sobre el futur de l'EMA i de l'Autoritat Bancària Europea (EBA), que hauran d'abandonar Londres pel Brexit, recau en els països de la Unió Europea (UE).