La candidata de Cs a la presidència de la Generalitat, Inés Arrimadas, es va comprometre a donar suport a un altre partit constitucionalista per liderar un Govern alternatiu si la seva formació no és la més votada en aquest bloc, encara que va presentar Cs com l'«opció més realista i real».

En una conferència-col·loqui al Círculo Ecuestre de Barcelona, la líder de Cs a Catalunya va llançar aquest compromís, encara que sense esmentar explícitament el PSC, el PP, ni cap dels seus caps de llista per a les eleccions autonòmiques del 21 de desembre.

«Em comprometo a fer un pacte. Si hi ha una majoria, i en l'hipotètic cas que Ciutadans no fos el primer partit constitucionalista -a les eleccions del 21D-, estaríem disposats a fer un pacte amb les altres formacions constitucionalistes perquè puguin liderar-lo -el govern alternatiu-, perquè per a nosaltres és més important Catalunya que la cadira», va assegurar la candidata. Arrimadas es va posar a «disposició» dels altres partits constitucionalistes per configurar un govern alternatiu si la seva formació no és la més votada entre els partits no independentistes.