L'advocat Carlos Bacaicoa, lletrat de la jove madrilenya que va denunciar una violació en grup en els Sanfermines del 2016, va revelar que, segons la testimonial d'ahir d'agents de la Policia Foral, els vídeos dels fets gravats pels cinc encausats indiquen que hi «havia hagut humiliació» a la dona.

Ahir va tenir lloc la setena sessió del judici a l'Audiència de Navarra contra el grup de joves, que es fan dir la Manada, jornada en què per primera vegada es van visionar a la sala els set vídeos gravats pels encausats, de 96 segons de durada en total.

En la sessió del matí van declarar durant almenys tres hores els dos agents de la Policia Foral de Navarra encarregats d'elaborar un informe sobre la interpretació del contingut dels vídeos que van gravar els joves.

Bacaicoa va declarar als periodistes en un dels recessos del judici que els agents de la policia navarresa van dir en la vista que, d'acord amb les imatges, que són «repugnants», es pot afirmar que «hi havia hagut humiliació» a la víctima.

Els agents del cos policial navarrès, segons va explicar el mateix advocat, van ratificar la seva interpretació sobre els vídeos en el sentit que la denunciant manté una actitud «passiva, neutra» i amb «els ulls tancats».

Després dels agents van testificar els pèrits aportats per una de les defenses, que van realitzar una anàlisi de la interpretació de les diferents peces audiovisuals, i el testimoni va deixar entreveure que hi va haver consentiment de la denunciant a mantenir relacions.

A la sessió de la tarda van declarar els psicòlegs del jutjat que van atendre la dona i que van elaborar un informe sobre l'estrès posttraumàtic de la denunciant.

Agustín Martínez Becerra, advocat de tres dels cinc acusats, va assenyalar en declaracions als periodistes que ell «per descomptat que no» demanarà un acarament entre aquests psicòlegs del jutjat i altres pèrits assignats per les defenses, que van elaborar altres informes sobre aquesta mateixa qüestió.