El president del Govern espa-nyol, Mariano Rajoy, tornarà només tres vegades més a Catalunya per participar en actes electorals del PPC, els dies 2, 8 i 17 de desembre, encara que no es descarta afegir-hi alguna data més, inclòs el tancament de campanya.

Fonts de la direcció del Partit Popular van confirmar que estan tancades aquestes tres dates per a la visita de Rajoy i la seva participació en la campanya de Xavier Garcia Albiol per als comicis del 21 de desembre que va convocar el mateix cap de l'Executiu quan es van aprovar les mesures a l'empara de l'article 155 de la Constitució en resposta al desafiament independentista. El president del Govern espanyol va ser recentment a Catalunya, en la seva primera visita a la comunitat després de decidir l'aplicació de l'esmentat article i amb les eleccions ja convocades.

Va ser el 12 de novembre passat, en la presentació oficial de Xavier Garcia Albiol com a candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya, un acte en el qual Rajoy va cridar la «majoria silenciosa i silenciada» de Catalunya a convertir «la seva veu en vot» i omplir «les urnes de veritat» el 21 de desembre.