El conseller de Territori i Sostenibilitat destituït i empresonat, Josep Rull, va escriure una carta dirigida als treballadors del Departament on explica la duresa dels primers dies a la presó i comenta detalls personals després de conèixer la decisió que va prendre la jutge Lamela. «Els primers dies de presó són durs. Per a nosaltres van ser especialment impactants els moments immediatament posteriors a conèixer la interlocutòria de la jutge: Ens van emmanillar amb les mans al darrere i ens van traslladar als calabossos de l'Audiència Nacional, uns espais d'una sordidesa indescriptible», diu la carta, escrita a mà i publicada ahir al seu compte de Twitter.

«El trànsit amb furgons cap a les presons on inicialment havíem d'anar, també amb grillons, va esdevenir un autèntic viatge cap al més profund de les nostres ànimes», explica en la carta l'exconseller, que detalla també que comparteix cel·la amb Jordi Turull i que estan ubicats al mòdul IV.

«Els nostres companys de mòdul són presos comuns amb sentència definitiva per tota mena de delictes, inclosos delictes de sang. Per a nosaltres és una experiència frapant i, tanmateix, enriquidora. L'empatia aquí pren tota la seva potència. I la consternació».

Seguidament, Rull inicia una segona part del seu missatge centrat en el Departament. El conseller destituït subratlla que «constantment» pensa en el «gran equip» del departament de Territori i Sostenibilitat i en l'«altíssima qualitat humana i professional» dels seus servidors públics. També destaca que les polítiques del Departament «no són d'un Govern d'un color polític o un altre» sinó que «són patrimoni d'una institució i d'una nació que tenen continuïtat en el temps», i agraeix el compromís dels treballadors en la defensa de la institució. Finalment, Rull destaca que les mobilitzacions i cada gest per defensar la llibertat des de Catalunya «a dins de la presó són tones i tones d'esperança», assegura.