El ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, es va escudar ahir en la Llei de Secrets Oficials per no revelar el cost del desplegament de la Policia i la Guàrdia Civil a Catalunya amb motiu del desafiament sobiranista, encara que va dir que serà elevat i que el pagaran tots els espanyols, inclosos els catalans. Zoido va respondre al ple del Senat les preguntes dels parlamentaris de Podem Sara Mercé Vilà i d'ERC Xavier Castellana, que es van interessar per aquest cost i als quals va respondre amb els mateixos arguments. Així, es va remetre a l'acord del Consell de Ministres del 28 de novembre del 1986 que, sota mandat del PSOE, va atorgar caràcter secret a determinats assumptes, entre ells aquest tipus de plans de seguretat, classificats com a «reservats».

En qualsevol cas, es va comprometre amb els dos senadors a oferir-los dades del cost del desplegament quan pugui fer-ho i va assegurar que serà elevat i que se sufragarà amb càrrec al tresor de l'Estat i també de l'economia de Catalunya, perquè s'ha hagut de produir a causa de l'actuació al marge de la llei del govern de Carles Puigdemont.

D'altra banda, Zoido va assegurar ahir a Onda Cero que el desplegament extraordinari d'agents del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil a Catalunya seguirà «fins que sigui necessari salvaguardar absolutament tots els drets i la igualtat de tots els drets de tots els que viuen a Catalunya, pensin com pensin».