Tres dels cinc acusats per la violació grupal en els Sanfermines de l'any passat que van testificar ahir al judici obert contra ells van coincidir a afirmar que les relacions sexuals mantingudes amb la jove denunciant van ser consentides però sense precisar com. Tot i insistir en aquesta afirmació, un dels acusats sí que va arribar a reconèixer que no hi va haver consentiment de paraula per part de la noia.

L'advocat dels tres acusats que van declarar ahir al matí, Agustín Martínez Becerra, va destacar en declaracions als periodistes que els seus clients «han ratificat» el que van dir en la fase d'instrucció, però es va negar a concretar si havien manifestat que la noia «va prendre la iniciativa» o si van admetre que «no hi va haver consentiment exprés».

El lletrat sí que va recordar que la defensa ha plantejat sempre que les relacions van ser consentides, i «a partir d'aquí és tan simple com això, no hi ha res més». Ja abans de la declaració, durant una interrupció del judici, havia assegurat que hi ha diferents formes de mostrar el consentiment, encara que sense precisar-ho, idea amb la qual sortia al pas d'altres parts que han destacat que el primer testimoni va declarar que la jove va donar el seu consentiment amb «gemecs».

D'altra banda, ja en la sessió que es va celebrar ahir a la tarda, l'agent de la Guàrdia Civil acusat també d'aquesta violació va admetre en la seva declaració en el judici que havia robat el telèfon mòbil de la jove madrilenya i va afegir que això va ser un «error».