L'exconsellera i vicepresidenta del PDeCAT, Neus Munté, ha retret avui el seu company de partit i també exconseller Santi Vila que saludés ahir el president del Govern, Mariano Rajoy, durant l'acte d'entrega dels premis de la patronal de Foment del Treball.

Vila, l'exconseller crític amb la via unilateral del president de la Generalitat cessat, Carles Puigdemont, va acudir ahir a la presentació dels premis de Foment i les càmeres que eren a la sala van captar una breu salutació amb Rajoy quan el president del Govern va passar a prop de la seva taula.

A Twitter, Munté ha criticat avui l'actitud de Vila, sense mencionar-lo: "Cap motiu per somriure, encara menys per saludar. Ahir la dignitat era estar en els actes de suport a la llibertat dels presos polítics o quedar-te a casa".

Vila va ser conseller del Govern de Carles Puigdemont fins que va dimitir el 26 d'octubre, el dia abans de la declaració unilateral d'independència, després de fracassar el seu intent que el llavors president català optés per convocar eleccions.

Després de la seva dimissió, l'exalcalde de Figueres (Alt Empordà) i exconseller ha quedat com un militant de base del PDeCAT crític amb la via unilateral.