Els Mossos d'Esquadra han instruït fins a octubre d'aquest any un total de 10.968 denúncies en l'àmbit de la violència masclista, el 3,5% més respecte al mateix període de l'any passat, augment que és més gran entre les víctimes menors d'edat, franja on l'increment és de l'11,1%.

Segons van informar ahir els Mossos, en aquest període van detenir 4.355 homes relacionats amb la violència de gènere, amb un lleuger augment de les detencions de menors, especialment entre les franges de 16 i 17 anys. Malgrat això, els menors detinguts per aquests casos només representen el 0,7% del total. Concretament, l'any 2017 els menors detinguts han estat 29, cinc més que l'any passat. Del total de detinguts, el 83,7% tenen entre 21 i 50 anys. D'altra banda, la majoria de les víctimes ateses per violència masclista es troben en la franja de 31 a 40 anys.

Les menors que han denunciat casos de violència masclista ho han fet per agressions de les seves parelles o exparelles sentimentals, o bé són filles de dones que han estat maltractades i que també ho van ser alhora que la seva mare.