L'estació del metro de Londres d'Oxford Circus va reobrir ahir a la tarda després que la policia no trobés evidències de cap tiroteig, tot i que diferents alertes en aquest sentit van portar a evacuar-la amb agents armats.

La policia metropolitana de Londres va donar per conclòs l'incident i l'autoritat del transport (TFL) va informar que els trens paraven amb normalitat tant a Oxford Circus com a l'estació adjacent de Bond Street, que també va ser tancada ahir a la tarda per evitar aglomeracions.

Els testimonis van descriure estampides i escenes de pànic a la rodalia de l'estació, una zona comercial que era plena de compradors en la jornada de rebaixes del Black Friday. «No hem localitzat cap traça de sospitosos, proves que s'hagin disparat trets, ni ferits», va informar la policia metropolitana de Londres. Poc abans, les forces de seguretat havien advertit que agents armats havien acudit al lloc i abordaven la situació «com si es tractés d'un incident relacionat amb el terrorisme», després de rebre diverses alertes poc després de 2/4 de 5. Les forces de seguretat tan sols tenien constància d'una dona que va tenir una ferida lleu quan abandonava l'estació de metro.

La policia, que havia demanat als ciutadans que es mantinguessin a l'interior dels edificis si eren a la rodalia de l'estació, va donar llum verd per sortir al carrer. Les botigues de la zona havien tancat les portes després de l'incident i la gent es va refugiar en pubs i comerços dels voltants, segons explicaven testimonis.