El ministre d'Economia, Luis de Guindos, va mostrar-se ahir convençut que Catalunya recuperarà la normalitat després de les eleccions del 21 de desembre, atès que la societat catalana és «madura i intel·ligent» i que «les empreses tornaran» a la comunitat.

De Guindos va llançar un missatge d'optimisme en la XXII Jornada d'Economia de S'Agaró, on va assegurar que des de l'aplicació de l'article 155 i de la convocatòria d'eleccions l'economia catalana s'ha estabilitzat i s'ha aconseguit frenar l'impacte de l'«ultimàtum sobiranista», que ha provocat la sortida de més de 2.600 empreses de Catalunya i ha frenat el consum privat.

Veure les «orelles al llop»

Davant d'un centenar d'assistents, principalment empresaris, el ministre va assenyalar que la societat catalana s'«ha adonat de les conseqüències» de determinades polítiques, en al·lusió als plantejaments independentistes, i del «dany» que «intentar treure Catalunya d'Espanya» ha fet, està fent i pot fer.

«La societat catalana és plural, però madura, i ha vist i ha pogut tocar les conseqüències d'aquesta política», va manifestar.

Per això, va augurar que els catalans no donaran continuïtat a les polítiques independentistes després del 21-D i que Catalunya recuperarà la normalitat: «Com que ha vist les orelles al llop, el llop no arribarà».

«Espero que després del 21 de desembre tot es normalitzi definitivament», va incidir el ministre, que un any més s'ha encarregat de clausurar aquesta cita econòmica davant la presència, entre altres assistents, del delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, i el president de CaixaBank, Jordi Gual.