La secretària general del Partit Popular i ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, va recriminar ahir a Carles Puigdemont que s'hagi fugat i proposi un referèndum per treure Catalunya de la UE i treure les ajudes europees que reben milers de pagesos i ramaders catalans.

Durant un míting de precampanya a Vallfogona de Balaguer (Noguera) del candidat a les eleccions autonòmiques del 21-D, Xavier García Albiol, Cospedal va lamentar que Puigdemont vulgui retirar els diners que vénen de la Política Agrària Comuna (PAC) i que suposa 1.500 milions d'euros fins al 2020.

«Alguns s'han fugat a Europa i volen treure als pagesos i ramaders els diners que ha negociat Espanya», va lamentar Cospedal.

Per la seva part, Albiol va afirmar que Puigdemont ja ha fet «molt de mal» a l'ocupació i el va acusar de voler fer un Brexit a Catalunya i que els catalans que han cobrat de la PAC perdin les seves ajudes.

Puigdemont va afirmar en una entrevista al canal públic israelià Canal 1 Khan, que recollia ahir La Vanguardia, que els catalans haurien de votar si volen seguir pertanyent a la Unió Europea, després d'apuntar que «potser no hi ha gaire gent que vulgui formar part» d'una organització «insensible a l'atropellament dels drets humans i democràtics d'una part del territori».

«L'última ocurrència ara és que a Catalunya es convoqui un referèndum per sortir de la Unió Europea. Sembla que no n'ha tingut prou amb la convocatòria del referèndum a Espanya», va asseverar Albiol després d'afirmar que Puigdemont és un «pròfug de la justícia» i pretén convertir Catalunya en una illa al marge de la realitat.

El candidat del Partit Popular, Xavier García Albiol , va posar èmfasi en el fet que només el 2016 Catalunya va rebre 265 milions d'euros de la PAC.