Amb l'objectiu de denunciar la situació que viuen els membres del Govern destituïts que es troben a la presó o a l'exili, la plaça Major de Vic acull des de dissabte passat la iniciativa Un poble empresonat. Aquest cap de setmana va ser especialment emotiva, ja que familiars de Joaquim Forn i de Meritxell Borràs van ser «empresonats» simbòlicament a les cel·les per reclamar la llibertat dels presos.

A les dotze del migdia, el fill i la germana de Meritxell Borràs, Bernat Asensio i Mireia Borràs, van agafar el relleu dels dos voluntaris que estaven tancats a les cel·les. Durant dures hores, els dos familiars de la consellera van ser «empresonats» dins les dues cel·les de 6 x 2,40 metres que es van instal·lar a la capital d'Osona. Desenes de persones van anar a la plaça per mostrar el seu suport als familiars de Borràs i fer la seva aportació a la caixa de solidaritat.

Just abans d'entrar a la cel·la, Mireia Borràs va dirigir-se als assistents per agrair-los el suport que estan rebent, ja que, tal com va assegurar, «això ens ajuda a passar millor aquest tràngol que estem patint». Borràs va dir que aquest escalf el transmeten tant a Meritxell Borràs com a Dolors Bassa, que comparteixen cel·la a la presó d'Alcalá Meco. «Això els dóna suport per continuar allà dins lluitant per passar el dia a dia», va dir emocionada la germana de Meritxell Borràs. Des que va començar l'acció dissabte, dues persones han estat permanentment ocupant les cel·les per simular les condicions en què es troben els vuit membres del Govern, i també els presidents d'Òmnium i ACN, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.