Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir dues persones per enaltiment del terrorisme gihadista en una operació desenvolupada a Sant Pere de Ribes, al Garraf. Així ho va confirmar el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, a través de Twitter: «Dos detinguts per enaltiment de Daesh en una operació dels Mossos contra el terrorisme gihadista a Barcelona», que també va explicar que els arrestats són de nacionalitat mar-roquina.

Els Mossos d'Esquadra van iniciar l'operació policial que va culminar amb aquestes detencions cap a les quatre de la matinada d'ahir i en l'operatiu hi van participar agents de diverses unitats especialitzades, com el Grup Especial d'Intervenció (GEI), la Canina, els Tedax i la Brigada Mòbil (Brimo).

Un dels domicilis on van entrar els Mossos d'Esquadra és al carrer Jaume Balmes de Sant Pere de Ribes, d'on els agents van treure ahir al matí una persona detinguda. També s'hauria escorcollat un vehicle relacionat amb aquesta presumpta cèl·lula gihadista.

Segons van informar els Mossos d'Esquadra, l'operació que es va portar a terme ahir és fruit d'una investigació desenvolupada els últims mesos.

Els Mossos d'Esquadra van detectar a les xarxes socials alguns administradors de perfils que, de forma coordinada, enaltien i justificaven accions de grups terroristes, i també incitaven a cometre accions de terrorisme.