El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha emès un comunicat en el que qualifica la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de prohibir a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) l´ús d´expressions com "consellers empresonats" o "la llista del president", o no admetre que es parli de "consellers" o "president".

Segons l'ens periodístic aquesta decisió representa una intromissió "en tota regla a un dels pilars fonamentals de la democràcia", com és la llibertat d'informació i la no ingerència política. A més representa un menyspreu inadmissible i intolerable a la feina dels periodistes, que queden relegats i menystinguts.

Una vegada més, des del Col·legi de Periodistes de Catalunya es demana als membres de la Junta Electoral i als polítics més respecte per la feina dels periodistes i menys marcar les pautes sobre com s´ha d´informar.

Finalment, el Col·legi de Periodistes tanca el seu comunicat assegurant que vetlla per "satisfer el dret a la informació des del respecte, la neutralitat i a la imparcialitat" i ha expressat el seu suport a les iniciatives i comunicats expressats pels comitès professionals i d´empresa tant de Catalunya Ràdio com de TV3.