El primer secretari del PSC i candidat del partit el 21-D, Miquel Iceta, es va referir ahir, des d'Igualada, a l'informe de la Guàrdia Civil que apunta la secretària general d'ERC, Marta Rovira, com a peça decisiva en l'organització del referèndum en assegurar que «hem d'aconseguir que la crònica política no sigui una crònica de tribunals». Iceta va dir que espera «amb interès i esperança» que el Suprem «aixequi les mesures cautelars de presó» per als consellers destituïts i que «això ens permeti tenir una campanya electoral el més normal possible». Sobre què passarà el 22-D, va criticar que «tothom diu que s'ha de deixar de banda el joc de les cadires, però no deixen de parlar de cadires» i va demanar que el 22-D «parlem tots els partits per trobar una solució el més estable possible».

Iceta va voler reiterar en una atenció als mitjans de comunicació des d'Igualada que les mesures cautelars de presó sense fiança imposades als consellers destituïts són «desproporcionades» i considera que «hi ha altres maneres de garantir que es presentin a la justícia». «Espero que, tal com es va fer amb els membres de la mesa del Parlament, es canviïn les mesures cautelars de presó per a altres que tinguin més a veure amb fiances i presentació al jutjat», va assenyalar.

D'altra banda, Iceta va contestar a la petició que li va fer la líder de Cs, Inés Arrimadas, en relació que els socialistes li donin suport si és la més votada: «Crec que la que pensa més en els escons és ella perquè sinó no parlaria d'aquestes coses». Va assegurar que no farà «cap president independentista» i va dir que ell és «el millor president per a aquesta etapa política».

Iceta va ser ahir a la Catalunya Central. El matí va ser a l'Anoia, on va visitar l'empresa Apinas, i després va dinar amb militants.

Ja al Bages, a la tarda es va reunir amb una dotzena d'empresaris de la comarca i després va participar en un acte al centre cívic Evaristo de la Torre del Pont de Vilomara i va reunir unes 200 persones en el què haurà estat l'únic acte d'Iceta des d'ara fins a les eleccions a la comarca. A l'exterior, una dotzena de membres dels Comitè de Defensa de la república el va rebre amb pancartes reivindicant la llibertat dels exconsellers i els Jordis.