Nombrosos representants del món de la justícia i la política van acomiadar ahir el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, mort dilluns als 69 anys. En un matí fred, fins al tanatori de Sant Gervasi, a la falda del Tibidabo, s'hi van desplaçar fiscals, jutges, advocats i representants de partits polítics per donar l'últim adéu al qui era el màxim representant del ministeri públic a Catalunya des del juliol del 2013.

Per part de la fiscalia hi van acudir diversos membres de la cúpula, com el tinent fiscal de la Fiscalia Superior, Francisco Bañeres, que temporalment és el màxim responsable de la fiscalia a Catalunya, els fiscals en cap provincials, com la de Barcelona, Ana María Magaldi, fiscals delegats, fiscals de jurat i fiscals anticorrupció, entre d'altres. Els jutges van estar encapçalats pel president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Bar-rientos, i la jutgessa degana de Barcelona, Mercè Caso.

Com a representants polítics, van acudir al funeral el ministre de Justícia, Rafael Catalá, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i la seva predecessora, María Llanos de Luna.