Joan Antoni López Noguera, exregidor del PP a Berga i president del partit al Berguedà, va qualificar l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, de «vedet independentista». En una compareixença de premsa emmarcada dins de la precampanya del 21-D, López Noguera va valorar ahir l'acció de govern dels cupaires a Berga, consistori en el qual els populars no tenen representació, ja que la Junta Electoral al seu dia no els va admetre la candidatura per irregularitats. Els recursos del Partit Popular davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i del Tribunal Constitucional no van prosperar.

Segons va assegurar Joan Antoni López, el govern de la CUP de Berga «ha dedicat la primera part de la legislatura a intentar ser els més independentistes dels independentistes, que la nostra alcaldessa fos la vedet independentista, i hem vist que darrere de tot això hi ha molts projectes que han quedat per fer», sense esmentar-ne cap. «Nosaltres creiem que ens hem de deixar de circs mediàtics i el que hem de fer és començar a treballar per la nostra ciutat». López Noguera creu que «aquesta serà una legislatura perduda», amb «molt bombo però poca feina». Noguera va comparèixer acompanyat d'Alberto Villagrasa, número 6 de la llista del PP, que va assegurar que les eleccions del 21-D han de servir perquè Catalunya «recuperi la normalitat democràtica». Villagrasa va fer una crida a «respectar la llei, perquè sense llei no hi ha democràcia», i va assegurar que «el senyor Puigdemont i el senyor Junqueras només han treballat per una part dels catalans». Segons ell, el PP vol treballar «per a tots els catalans» i els «problemes reals» dels ciutadans.

Per la seva banda, Joan Antoni López Noguera, que ocupa el número 18 de la llista popular, va dir que el Govern de la Generalitat de Catalunya «ha de posar fil a l'agulla» per completar el desdoblament de l'E-9 i per treure més suc del potencial turístic del Berguedà. Amb tot, va dir que encara no sap si aquestes qüestions, finalment, s'inclouran en el programa electoral del PP que s'està redactant.