Els efectes de la massa d'aire freda i seca que ha arribat i que ha d'anar a més les properes jornades, ja es comencen a percebre aquest dijous al matí a molts punts del país. Les temperatures han baixat respecte ahir en la majoria de punts del país i a les comarques centrals molts municipis registren temperatures moderadament inferiors a les de fa 24 hores i que s'han situat per sota dels zero graus.

D'aquesta manera, entre 2/4 de 7 i les 7 d'aquest matí de dijous, les temperatures recollides per algunes estacions meteorològiques de les comarques centrals i que han estat publicades pel Servei Metereològic de Catalunya són les següents: al Bages, per exemple, totes les temperatures registrades han quedat per sota dels zero graus. Trobem -4,8 a Artés, -4,3 a Sant Salvador de Guardiola, o -3 al Pont de Vilomara. A Cardona, el mercuri marcava, en aquest cas entre les 6 i 2/4 de 7 del matí, -5,9 graus.

Al Berguedà trobem, entre 2/4 de 7 i les 7, temperatures que no han baixat tant, com els 0,7 al Santuari de Queralt o -1 a la Quar. En canvi, a Guardiola de Berguedà, el mercuri ha caigut fins als 5,4. Al Solsonès, igualment temperatures no tan extremes a la part sud (1,5 de positius a Lladurs i -0,8 a Organyà), però amb -3,3 a Oliana i -5 a la Seu d'Urgell.

A l'Anoia, hi ha 2,9 graus negatius a Òdena i 0,1 de positius als Hostalets de Pierola.

La temperatura màxima, una mica més alta avui

El Servei Meterològic de Catalunya indica que avui la temperatura màxima pujarà lleugerament a la meitat est del país i serà semblant o lleugerament més baixa a la resta. Se situarà entre 2 i 7 ºC al Pirineu, entre 6 i 11 ºC al Prepirineu i a la depressió Central, i entre 8 i 13 ºC a la resta. D'altra banda, el cel restarà serè fins al vespre, si bé hi haurà alguns estrats baixos fins a mig matí a punts de l'oest de la depressió Central. A més, al litoral central, al llarg de la jornada, és possible la formació d'algun núvol baix. A partir del vespre la nuvolositat augmentarà pel nord-oest i el cel quedarà cobert al vessant nord del Pirineu i a àrees properes, mentre que a la resta quedarà entre mig i molt ennuvolat al final del dia, amb núvols menys abundants al litoral i al prelitoral.

La visibilitat serà entre bona i excel·lent, amb alguns bancs de boira o boirina locals i matinal a les fondalades interiors, sobretot de la depressió Central. Independentment, a partir del vespre tendirà a empitjorar al vessant nord del Pirineu. S'esperen precipitacions febles al vessant nord del Pirineu a partir del vespre. La cota de neu se situarà al voltant dels 700 metres al vessant nord al final de la jornada. En general s'acumularan quantitats minses de precipitació, si bé al litoral podran ser localment poc abundants. D'altra banda, el vent bufarà de component nord i oest amb intensitat entre fluixa i moderada, amb tramuntana a l'Empordà i mestral a les Terres de l'Ebre, on bufarà amb cops forts, sobretot a l'inici del dia a l'Empordà, i al principi i al final de la jornada a les Terres de l'Ebre. A més, a partir del vespre, hi haurà alguns cops forts al litoral sud i alguns de molt forts als cims del Pirineu. Independentment, al nord del litoral i prelitoral central i a l'interior del quadrant nord-est el vent serà fluix i de direcció variable.