Un total de 35 persones van resultar ferides ahir en el descarrilament d'un tren a Arahal, a la província de Sevilla, segons van indicar fons del servei d'emergències 112.

Dels 35 ferits, el que més preocupava era un home que va patir una fractura de pelvis i que va haver de ser traslladat en helicòpter a l'hospital Virgen del Rocía de Sevilla, tot i que no es temia per la seva vida.

La resta de passatgers, després d'una evaluació, van ser donats d'alta o traslladats al mateix hospital perquè fossin sotmeses a unes proves més concretes.

El tren va descarrilar a 1/4 d'11 del matí i el delegat del Govern a Andalusia, Antonio Sanz, va explicar que el descarrilament va poder ser a causa de les filtracions d'aigua a les vies, una hipòtesi davant la qual, no obstant, va demanar ser «prudent» i esperar els resultats de la investigació.

En un àudio remès a Efe, Sanz va assenyalar que les filtracions d'aigua puguin afectar la via i això no és predictible.

De fet, el delegat va posar com a exemple que els ferits que estaven sent traslladats ahir al matí amb tren a Dos Hermanas (Sevilla) -després de l'accident- «no han pogut arribar, perquè l'evolució de les filtracions han pogut afectar la via» i, per això, es va buscar un punt d'evacuació diferent.

No obstant això, Sanz va precisar que cal ser «prudents» i esperar els resultats de la investigació per saber les causes de l'accident.