La Policia de Potsdman -est d'Alemanya- ha detonat de forma controlada aquest divendres un paquet amb material explosiu o inflamable trobat al centre de la ciutat, prop d'un mercat nadalenc, probablement destinat a perpetrar un atemptat.

L'objecte sospitós havia estat dipositat en una farmàcia propera al mercat nadalenc, ha explicat el portaveu policial Torsten Herbst, en declaracions a la televisió alemanya N-TV.

Ràpidament s'ha procedit a evacuar el lloc i demanar als ciutadans que seguissin les instruccions de la Policia, emeses via twitter, mentre les forces de seguretat desplegaven un fort contingent, inclosos equips d'artificiers, per aquesta ciutat, veïna a Berlín.

El citat portaveu ha declinat donar més informació sobre el material que presumptament contenia el paquet, al·legant que no hi havia informació concreta d'això ni menys encara sobre els seus presumibles efectes, en cas d'haver esclatat.

Els mercats de Nadal van obrir aquesta setmana a tot Alemanya sota reforçades mesures de seguretat després de l'atemptat gihadista de fa un any a Berlín, en què van morir 12 persones atropellades per un camió.

El nombre d'agents de policia i guardes privats en aquestes instal·lacions s'ha multiplicat, així com la disposició de blocs de formigó i altres elements físics per impedir que puguin irrompre al mercat vehicles pesats.

Entre els mercats oberts aquests dies hi ha el de la Breitscheidplatz, al centre de Berlín, on l'any passat el tunisià Anis Amri, un peticionari d'asil rebutjat, va perpetrar un atemptat amb un camió robat.