El Síndic de Greuges va alertar ahir que les polítiques d'acollida dels menors estrangers no acompanyats continuen sent «insuficients», tot i que reconeix els «avenços» de la Generalitat en la millora del sistema protector i l'ampliació de noves places per atendre aquests adolescents.

Ho va afirmar l'adjunta del síndic per a la defensa dels drets dels infants i adolescents, Maria Jesús Larios, en la roda de premsa per presentar l'Informe sobre els drets de l'infant 2017. El document alerta dels «dèficits» en la primera acollida i de la protecció en un context en què augmenta l'arribada de menors estrangers no acompanyats.

«S'ha ampliat el nombre de noves places, però d'una forma insuficient pel que està succeint», va afirmar el síndic de greuges, Rafael Ribó. Segons l'informe, el sistema de protecció també està condicionat per la situació laboral dels educadors i, sobretot, per la manca d'acolliment familiar. Només el 46,8% dels infants tutelats estan en acolliment familiar, un percentatge estancat des de fa anys (46,4 % fa quinze anys i 43,1%, en fa deu). Per això el síndic demana que es potenciïn polítiques de primera acollida d'infants i adolescents i l'acolliment familiar.