Michael Flynn, exassessor de seguretat nacional del president dels EUA Donald Trump, es va declarar ahir culpable d'haver mentit a l'FBI sobre les seves converses amb l'ambaixador rus als Estats Units, fets pels quals podria ser condemnat a cinc anys de presó. En una audiència en la cort del Districte de Columbia, Flynn es va declarar culpable de mentir sobre els seus contactes amb l'ambaixador rus a EUA, Serguei Kisyliak, i es va comprometre a col·laborar amb el fiscal especial de la investigació, Robert Mueller, el que podria desembocar en més imputacions.

Segons va reconèixer ahir, en un interrogatori el 24 de gener Flynn va mentir a l'FBI sobre el diàleg que va tenir amb l'ambaixador rus als EUA respecte a unes sancions que Obama va imposar a Rússia el 29 de desembre del 2016 pel seu paper al robatori de documents al Partit Demòcrata.

En l'audiència, el jutge Rudolph Contreras va preguntar a Flynn: «Com es declara dels càr-recs que se li imputen?», al que l'acusat va respondre amb la paraula «culpable».