PSOE i Podem han reclamat responsabilitats al PP després de l'obertura de judici oral contra el partit del Govern pel cas dels discos durs dels ordinadors de l'extresorer del partit Luis Bárcenas, ja que apunta a destrucció de proves i obstrucció a la justícia.

Al Congrés, la portaveu del grup socialista, Margarita Robles, va considerat «d'especial gravetat» i «preocupant» que jutgi el PP per «no col·laborar amb la justícia i dificultar la feina dels jutges», i permetre que «es destrueixin proves» relacionades amb el cas Gürtel.

«Rajoy té l'obligació de donar les explicacions que no va donar al seu moment», va remarcar la parlamentària socialista, que va recordar que el líder del PP «no va assumir cap responsabilitat» quan va comparèixer el dia 30 d'agost al Congrés sobre el cas Gürtel i el finançament del partit a través d'una caixa B.

L'episodi dels discos durs de l'ordinador de Bárcenas posa al seu entendre en relleu no només que no hi ha col·laboració amb la Justícia per part del PP, sinó que, «el que és pitjor», va subratllar, a més hi ha destrucció de proves en un «cas clar de corrupció «com la trama Gürtel.

La secretària d'Acció Institucional de Podem, Glòria Elizo, va denunciar la «situació insostenible» del PP, que serà jutjat per l'esborrament dels ordinadors de l'extresorer del partit Luis Bárcenas, i va exigir al Govern que assumeixi responsabilitats polítiques per obstaculitzar la Justícia.

«Una vegada més estem estupefactes perquè la responsabilitat criminal estigui per sobre de la responsabilitat política d'alguns càrrecs del PP», va dir Elizo en roda de premsa al Congrés després de qualificar d'«espectacle vergonyós» que el partit del Govern serà jutjat per una «clara voluntat obstaculitzadora» i no hi hagi assumpció de responsabilitat política.

Elizo es va preguntar com es pot arribar fins al moment de l'obertura de judici oral sense que «cap càrrec» del PP hagi demanat disculpes ni hagi assumit responsabilitats, i va confiar que la Justícia les depuri les penals.