La comissió per a la mobilitat social del Govern del Regne Unit, la missió de la qual és erradicar el classisme en la societat britànica, va anunciar ahir la seva dimissió en bloc per falta de progressos, tot i el compromís personal de la primera ministra, Theresa May.

El president de la comissió, Alan Milburn, va dir en la seva carta de renúncia, difosa als mitjans, que té «poques esperances» que l'executiu conservador propiciï «una societat més justa», tot i que va ser un dels eslògans electorals de la primera ministra.

A més d'aquest exministre laborista, han dimitit la que va ser secretària d'estat conservadora Gillian Shepard, el catedràtic de política econòmica i social de la universitat de Bath, Paul Gregg, i David Johnston, director executiu de la Fundació per a la mobilitat social.

Milburn assenyala en la missiva que la contínua «preocupació» del Govern pel Brexit o sortida britànica de la Unió Europea (UE) vol dir que no té «la suficient capacitat per garantir que la retòrica sobre curar les divisions socials es converteixi en realitat».

«Tinc poques esperances que l'actual Govern faci els progressos que crec que calen per aconseguir un Regne Unit més just», declara Miburn.