El nacionalisme cors s'ha situat en una posició privilegiada per ratificar el poder aconseguit per primera vegada al desembre del 2015, després de guanyar amb claredat a la primera volta de les eleccions regionals de Còrsega amb el 45,36% de vots. La coalició de l'autonomista Gilles Simeoni i de l'independentista Jean Guy Talamoni, que reclama un estatut d'autonomia de ple dret en els propers tres anys amb aplicació en els següents deu anys, era la favorita en uns comicis als quals van ser convocats 233.988 corsos.

Després d'aconseguir l'alcaldia de Bastia el 2014, el govern i l'Assemblea regional el 2015 i tres dels quatre diputats de Còrsega a les legislatives franceses del juny passat, per als nacionalistes aquesta nova cita electoral, la segona volta de la qual se celebrarà el dia 10, era un mirall en el qual veure el suport ciutadà.

«Còrsega envia un senyal molt fort a París i diu que vol la pau i la democràcia i construir una illa emancipada, perquè elaborem junts una solució política», va afirmar un exultant Simeoni poc després de difondre's el recompte provisional. La independència no està de moment en el seu ordre del dia, tot i que sí que deixar en mans dels corsos quin camí prendre en el futur en aquesta regió, que actualment representa el 0,4% del PIB francès.